January 24, 2009

Las Vegas - Nevada

Ačkoliv už je na to trošku pozdě, bylo mi připomenuto, že mám vlastně i blog a možná by bylo vhodné, abych opět s něčím přispěla. Rozhodla jsem se tedy jít trošku do minulosti a zaměřit se na nejdůležitější události, co se za posledního půl roku staly.

V červnu jsem, po dvou letech, opustila svoji "náhradní" rodinu v USA, ale přeci jsem nemohla odjet bez řádné dovolené! S kamarádkou jsme od prvopočátku měly v plánu navštívit "Sin city" - Las Vegas. Samozřejmě plánování dovolené se neobešlo bez obtíží. Přestože má Vegas jeden hotel vedle druhého, bylo pro nás obtížné najít ten nejlepší, co se polohy a ceny týkalo. Nakonec jsme, s pomocí svých rodin, našly pěkný hotel (Circus Circus), který měl vlastní zábavní park - veliké lákadlo pro nás dvě. Hned první problém se vyskytnul při placení za ubytování. Platba přes internet nebyla problém, ovšem v hotelech nejsou zrovna nadšení při přijímání debetních karet. Ani jedna z nás nevlastnila v tu dobu kartu kreditní. Podařilo se nám ale nakonec domluvit s recepcí hotelu, že má karta nebude problém a tak nám v cestě už nic nebránilo.

Ráda bych se ještě pozastavila nad tím, že loňské léto patřilo v Americe k jednomu z nejteplejších, už při odjezdu na letiště v Philadelphii jsme málem umřely v tom horku - o vedru ve Vegas jsem raději ani nepřemýšlela. My dvě máme při cestování zvláštní štěstí na nezvyklé situace - let byl opožděn asi o půl hodiny a my měly jedinečnou příležitost vidět, jak se mění pneumatika na letadlu. Očividně to chlapci ušatí udělali správně, protože přistání se obešlo bez problémů. Vyzvedly jsme si u pásu naše jediné zavazadlo a vydaly se najít shuttle z letiště k hotelu.

Přesně jak jsem předpokládala, vedro bylo velmi nepříjemné. Ačkoliv bylo už po sedmé hodině večerní, měla jsem pocit, jako bychom se venku procházely v jednu odpoledne. Podařilo se nám najít příslušný minibus a nechaly jsme se za příjemnou cenu odvést do našeho hotelu. Recepce byla přeplněna turisty, takže nám chvilku trvalo, než jsme se dostaly na řadu, ale nakonec jsme obdržely kartu k pokoji. Hotel byl rozdělen na jednu velkou budovu a asi další čtyři menší, my měly rezervován pokoj v jedné z těch menších, takže od recepce jsme se ještě prošly.

Délka našeho pobytu ve Vegas byla pět nocí, za tu dobu jsme stihly trávit odpoledne u bazénu a večery v hotelovém zábavním parku. Jeden den jsme si vyhradily pouze na řádění v parku, takže jsme neustále jedzily na menší horské dráze a různých dalších kolotočích. Na nějaké podrobnější zkoumání Stripu nedošlo, přes den bylo kolem 40° ve stínu, přes noc se ochladilo asi o 3-4 stupně, takže člověk aby měl na zádech přenosnou lednici.. Měly jsme velký problém dojít asi do kilometr vzdáleného McDonaldu na obědy a večeře :o) Kousek od našeho hotelu byl pěkný podnik s mnoha a mnoha druhy automatů, takže jakékoliv mince jsme měly, skončily tam. Myslím, že největší výhra byla pět dolarů v dimech (a ano, bylo to poté všechno zpětně naházeno do mašiny).

Odlet z výhně byl naplánován na odpoledne, takže jsme měly spoustu času na prospání se a odhlášení z hotelu. Opět jsme si chytly shuttle zpátky na letiště a mírně odpařené a připeklé jsme si našly letadlo přepravující nás do další destinace - Los Angeles.

2 comments:

Jarmom said...

To jste se ani nezašly podívat na Bellagio atd.?

miska said...

Nene, vůbec. Jsme byly rády, že jsme došly právě do toho hlavního hotelu a do mekáče. Nám někdo doporučoval Grand Canyon, ale Sam nebyla vůbec nadšená a já nakonec byla ráda, že to nedopadlo, protože bylo fakt hnusně.